Minecraft’da Hayatta Kalma Taktikleri

Minecraft’da Hayatta Kalma Taktikleri

Hayatta kalma modunda oynuyorsanız ve Nether’e gitmek için can atıyorsanız, obsidiyeni olabildiğince hızlı toplayın. Bir kazma için ihtiyacınız olan elması bulamasanız bile, biraz lav bulabildiğiniz sürece yine de bir portal inşa edebilirsiniz. Obsidiyeni yerleştirmek istediğiniz yere lav yerleştirmek için bir kova kullanın ve ardından sertleştirmek için lavın üzerine su dökün. Portal için “kalıp” oluşturmak ve lav için kap oluşturmak için parke taşı veya başka bir yanıcı olmayan blok kullanın.

Minecraft deneyiminiz sırasında birçok kez zombiler, örümcekler, sürüngenler ve iskeletlerle karşılaşmanız gerekiyor. Her yaratık, onu yenmek için benzersiz bir dövüş stiline sahip olmanızı gerektirir. (Sırasıyla, en azdan en çok tehdit edene):

Zombi

Örümcek

Sarmaşık

İskelet

Ayrıca, bu çetelerin birçoğunu çukurlara, kaktüslere veya lavlara döverek kolayca yenebilirsiniz.

Oyunda ilerledikçe ve keşfederken deneyime ihtiyacınız var. Çeteler, üreme ve madencilik elmas, redstone, kömür, zümrüt ve nether kuvars cevheri size deneyim kazandırır. 5–12. Seviyelerde çok sayıda elmas elde edebilirsiniz ve karakteriniz 2 blok boyunda olduğu için hem Seviye 11 hem de Seviye 12’yi alabilirsiniz. 1–10. Seviyeler lav göllerinin oluştuğu yerlerdir. Lav göllerinden uzak durmak ve sihir masaları veya alt reaktör çekirdekleri oluşturmak gibi şeylerle elmaslarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Malzemeyi birkaç şekilde üretebilirsiniz:

Yarıya bölmek için bir grup malzemeye sağ tıklayın. Malzemeler işleme ızgarasında olsa bile, döşeme veya merdiven gibi birçok öğeyi aynı anda üretebilirsiniz.

Üretimi tamamladığınızda fazla malzemeleri Shift tuşuna basarak tıklayın. Bu eylem, malzemeleri envantere döndürür.

Bir seferde birkaç öğe oluşturun. Şekil, aynı anda üç araç üretmenin etkili bir yolunu göstermektedir. Baltayı aldığınızda kalan malzemeler bir çapa, altındaki tabaka ise bir kürek oluşturur.

Karanlık çökmeden önce gece güvenliğiniz için tepelerde veya ormanda bir barınağa ihtiyacınız varsa, kapalı bir alan (örneğin sığ bir mağara, doğal koru veya büyük ağaç) bulun ve doğal görünümlü bir alana dönüştürmek için çatlakları bloklarla doldurun.

Bir süre Minecraft oynadıktan ve hayatta kalma yeteneğinize daha fazla güvendikten sonra, envanterde daha fazla öğe tutabilir ve onları kaybetme konusunda daha az endişe duyabilirsiniz. O zaman daha verimli çalışabilir ve daha az sıklıkta eve dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir